Det er næsten uundgåeligt ikke miste en brik eller to når du laver puslespil. Ikke noget med at kassere de resterende brikker, men skynd dig at læse videre her.
Puslespil er altså bestemt ikke nemme at lægge hvis der mangler en eller flere brikker. De bliver ligesom bare aldrig rigtig helt færdige.
Jeg har hørt om flere der bare kasserer næsten hele puslespil og hvorfor, ja, det forstår jeg ikke helt. For selvom der mangler nogle brikker, så kan de da sagtens bruges, måske ikke i dens oprindelige form. Men ved hjælp af lidt gode idéer og kreativitet så kan puslespilsbrikker altså give et helt særligt udtryk.
Denne gang har jeg brugt puslespilsbrikker som lampeskærme. To kedelige lamper jeg engang fik af min lillebror. Og med to børn havde de fået spildt kakao på sig og de bar præg af at de var godt brugt. De var med andre ord i meget trist forfatning. Og det er synd at kassere lamper, når det kun er skærmen, den er gal med. For lamperne virker upåklageligt.
Skynd dig at læse med videre for at se hvor få ting du engentlig skal bruge for at skabe nogle fede og absolut unikke lampeskærme ud af puslespilsbrikker.
Dette skal du bruge:
Lampeskræm
Puslespilsbrikker
Maling – hvis du ønsker brikkerne malet
Lim – jeg bruger en universallim der tørrer hurtigt
Fremgangsmåde:
Min lampeskærm startede ud med at være beklædt af en form for stof og det var dette, der var i yderst trist forfatning. Så det startede jeg selvfølgelig med at pille af. Til sidst var der kun metal stængerne tilbage.
Da skærmen ikke er større end den er, så var det nemt nok at sætte brikkerne på, men havde skærmen været større, ville jeg have startet med at beklæde skærmen med et tyndt stof eller noget papir, der kunne hjælpe brikkerne med at sidde, hvor de skulle.
Det handler egentlig om at starte i det ene hjørne og så bare arbejde sig opad derfra. En brik ad gangen eller nærmere to brikker ad gangen. For brikkerne skal ligesom låses fast på hinanden og det gøres de ved at lave to lag forskudt af hinanden. Kan ses på billedet.
Og det er bare med at fortsætte indtil alle sider er dækket af puslespilsbrikker eller der hvor du ønsker det, for du bestemmer det jo heldigvis selv.
Lampeskærmen er nu færdig i en helt rå udgave. Altså sådan som brikkerne nu engang er fremstillet i deres oprindelige farver.
Kontrasten er lidt vild allerede her. Den noget triste lampeskærm, som i øvrigt oprindeligt stammer fra Jysk. Og ved siden af en lampeskærm beklædt med puslespilsbrikker. Egentlig fin som den står der med lys i, men jeg synes egentlig den larmede lidt for meget med alle de mange farver. Derfor besluttede jeg mig for at male dem hvide. Alle farverne kan egentlig bruges, jeg ville bare gerne have dem hvide og enkle.
Jeg gav dem både maling med en pensel for at kunne komme ind i alle kanterne (for der er ret mange på sådan nogle brikker). Og jeg gav dem maling fra en spraydåse, der kunne tage overfladerne. Synes resultatet blev super fint, men overvejede (til en anden gang) måske at male alle brikkerne, inden de blev limet på skærmen.
Afrunding:
Håber du får glæde af denne DIY til du nemt og hurtigt selv kan skabe en unik lampeskærm med puslespilsbrikker og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten.
Jeg vil rigtig gerne se din løsning på hvordan du bruger de resterende brikker fra et puslespil, der alligevel ikke kan blive færdigt, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget.
Er du lige som mig også blevet helt vild med disse måder at bruge puslespilsbrikker på, og ønsker at se hvordan de ellers kan bruges, så har jeg lavet nogle smukke og unikke hjertebilleder.
Hjertebillederne kan også købes i to udgaver, hvis du tænker at det der kreativitet endnu ikke lige er dig.