Genanvendelig frugtpose

Se her: derfor skal du bruge en genanvendelig frugtpose

Jeg forstår det virkelig ikke!!!!! 

Mange butikkers plastikposer er erstattet med genanvendelige net og poser. De få steder hvor der stadig er plastikposer, er prisen på dem sat op i en grad, så det bedre kan betale sig at købe de genanvendelige. Og dette er virkelig positivt. En fed udvikling, da de genanvendelige stofposer holder langt længere end de såkaldte plastikposer. 

Gennem supermarkedet fører vejen ofte forbi en masse lækkert frugt og grønt og her starter galskaben for alvor. Flere steder ligger der ruller med små plastikposer til at lægge frugten i fordi det endelig ikke må røre ved kassebåndet. Ej men altså STOP det lige!

Du har med garanti set dem før, men hvis du ikke har, så kig godt på nedenstående billede. De er forhåbentlig i gang med at uddø.  

nej tak til plastik

Flere steder ligger der ruller med små plastikposer og hvis du er heldig holder de hele vejen ud af butikken uden at frugten falder på jorden. Disse poser duer absolut til ingenting og alligevel bliver de brugt i stor stil. 

Og hvad er der lige galt med at frugten ikke må røre kassebåndet – forhåbentlig vasker du dit frugt inden du indtager det, for prøv lige at tænke på alle de beskidte hænder der har rørt ved dit æble, for at finde det bedste i kassen. Kassebånd vs. beskidte hænder. 

Nå men, der er altså alternative løsninger hvor frugten kan komme hel hjem i samme pose som alle de andre frugter. I flere supermarkeder er der observeret genanvendelige stofposer, som på nuværende tidspunkt kan købes til billige penge. Det er rart at se at butikkerne begynder at tage ansvar. Små skridt er godt, men egentlig burde de bare se at fjerne rullerne med plastikposerne og så måtte kunden/forbrugeren også begynde at tage ansvar. Desværre ser jeg rigtig mange ty til disse poser og højst sandsynligt ender posen i skraldespanden så snart frugten er kommet inden for døren. 

Et andet alternativ er hæklede frugtposer. 

Genanvendelig frugtpose

Jeg bruger selv en hæklet frugtpose og kunne aldrig finde på at gå over til noget andet. Jeg kan bruge det igen og igen og indtil videre har det holdt i adskillige år og det vil det blive ved med. Det kan nemt indeholde alle de frugter jeg har brug for. Der har i hvert fald været op til 10 frugter i. 

Formen på frugtposen gør at det er nemt for ekspedienten ved kassen at se hvad det indeholder og ellers ligger jeg det bare med åbningen øverst. 

Jeg har som sagt kun rigtig gode erfaringer med de hæklede frugtposer, men kan dog huske at jeg synes det var noget grænseoverskridende første gang jeg skulle vise det frem i supermarkedet. Det er det langt fra længere og med tiden har jeg fået ret mange fine kommentarer med på vejen fra andre kunder i køen, der har spottet frugtposen på kassebåndet. 

Så hvad venter du egentlig på? Skynd dig en gang for alle at få skiftet de elendige små plastikposer ud med noget der rent faktisk holder samtidig med at du med samvittigheden i orden kan sige at du tænker på og gør noget godt for jorden og miljøet. 

For dette burde jo egentlig være motivation nok!

Og hvis du er i tvivl om hvad næste skridt er, så kontakt os endelig, men ellers så lad mig høre om du allerede er gået over til at bruge frugtposer der kan genbruges? Hvis ikke, hvad skal der så til for at du bliver omvendt?

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *