Brudebuket

Guide: Sådan laver du nemt din egen brudebuket

Jeg har aldrig drømt om det store bryllup. Aldrig egentlig drømt om at blive gift. Det har ikke været vigtigt, hvis man nu bare elsker hinanden. Alligevel blev vi for nylig enige om at det gav god mening at blive gift. Så for en måned siden indgav vi en ægteskabserklæring og den “store” dag var så i onsdags.

Jeg besluttede dog for nogle år siden. At skulle jeg giftes, så ville jeg lave min egen brudebuket. Jeg kan altid have svært ved lige at vide hvordan hænderne skal placeres og det var egentlig rart at have denne “blomster”-buket med som hænderne kunne være koncentreret omkring. 

De rigtige blomster buketter er bestemt flotte men ikke så meget mig. Har ikke grønne fingre og alle blomster/planter dør fra mig. Jeg elsker til gengæld udtrykket gamle bøger giver. Det ville derfor være helt oplagt at bruge siderne fra de gamle bøger til at lave blomster. 

Og det gjorde jeg. Det tog ca. 2 aftener – så altså nemt og hurtigt og for stort set ingen penge, får du en sindtsyg flot brudebuket. Tror den har kostet ca. 20 kr. at lave.

DIY brudebuket

Rosenbladende klippes ud et ad gangen. Og sættes sammen med limpistol. Antallet af roser afhænger af, hvor stor og fyldig buketten skal være. Jeg kan godt lide en lille og simpel buket, så jeg lavede 8-10 roser. Når rosenbladene er sat sammen som på billedet, så bukkes det yderste af bladene. Jeg har brugt en blomsterpind til dette. Dette gøres for at give rosen mere liv. 

Til stilk har jeg brugt en bøjelig wire i den tykkere model (kan ikke lige huske hvad den kaldes). Den er købt i blomstercentret. Man kan også bruge en blomsterpind, men det gør det svært at samle buketten, da roserne ikke ville kunne bøjes, så det bliver en fin buket. 

Udover bogsider, så er jeg også helt pjattet med glimmer. Så selvfølgelig skulle der også glimmer på denne buket. Det blev til sølvglimmer som er limet på med limlak. 

Synes det er blevet en virkelig fin brudebuket. Senere kommer der en mere udførlig vejledning til at lave denne, men lige nu ville jeg bare rigtig gerne vise den frem. 

Og som en fed bonus, så skal jeg ikke i gang med at tørre blomsterne her bagefter, som mange gør, for at beholde mindet. Denne buket er langtidsholdbar og skal blot lige støves af en gang imellem. En bæredygtig blomsterbuket der ser vildt godt ud. 

Brudebuket

Du er også mere end velkommen til at skrive en kommentar nedeunder og så hjælper jeg dig gerne i gang med roserne. 

Og skrive gerne en kommentar med om du kunne finde på at lave din egen brudebuket? Og hvordan skulle den så se ud? 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *