kreativforretning

Se her: Sådan kommer du godt afsted på marked

Jeg elsker at tage rundt i hele landet på diverse markeder. Elsker at møde alle jer søde mennesker. Elsker at vise mine miljørigtige produkter frem og ligeledes få en god snak om fordelene ved at vælge miljørigtigt. 

Dette blogindlæg vil handle om hvilket arbejde der ligger i, at tage på markeder. Det ser hyggeligt ud når du møder os, men det som du ikke ser er at der ligger en masse arbejde bag, før et marked  kan gennemføres. Og måske kunne du godt selv tænke dig at tage afsted på marked, så denne artikel er også til dig der ønsker gode råd til at komme i gang.

God læselyst 🙂

Markedsdag

Før et marked er der altid en masse forberedelse. Først og fremmest skal markedet bookes. Der kan være stor forskel på hvordan markederne bliver præsenteret og dermed hvilken målgruppe det henvender sig til. Så overvej altid, inden du booker, hvad du vil have ud af markedet – altså hvad er formålet med lige præcis dette marked. 

Nogle markeder kræver en ansøgning og dette kan godt virke lidt skræmmende. Men lad dig endelig ikke slå ud af dette, for du er med garanti lige så kvalificeret til at ansøge som alle andre. Vær ikke bange for et evt. afslag – dette kan alle opleve, men prøver du ikke, så kommer du i hvert fald slet ikke med. 

Prismæssigt er der også stor forskel på de forskellige markeder. Her er det helt op til dig og din pengepung, hvad der giver mening.

messe

Nu er markedet booket i kalenderen og nu starter arbejdet for alvor. Jeg plejer gerne at fremstille lidt ekstra produkter at tage med. Det er min erfaring at det altid er godt at have lidt ekstra med til at fylde op af når der bliver solgt noget, så standen ser indbydende ud hele dagen. 

Da der på dagen for et marked, ofte ikke er så lang tid til at sætte op, så kan jeg godt lide på forhånd at afprøve opstillingen. På den måde opdages det også om der mangler nogle ting til opstillingen. F.eks. kasser, hvis du ønsker nogle ting kommer op i højden eller hvis nogle småprodukter skal samles. Dermed kan du undgå at de ikke lige pludselig er ud over hele bordet. Dog har jeg ved at tage på mange markeder efterhånden, fundet frem til en god opstilling og hen ad vejen fundet ud af forskellige ting der kunne være godt at få anskaffet. F.eks. dekorationsstangen hen over bordet. Den er anskaffet for nylig og kan slet ikke forstå at jeg kunne vente så længe med den. Den er genial og giver et helt nyt udtryk til mine frugtposer. Nogle ting tager sig altså bare bedst ud ved at komme op at hænge. 

Der skal laves prismærker – jeg laver prismærker der hænger på alle produkter med få undtagelser. F.eks. ligger scrunchies i en kasse med et prisskilt øverst på kassen. Dugene skal vaskes og evt. stryges. Og så tjekker jeg altid alle produkter igennem samt laver lager tælling. Dette gør jeg også når jeg kommer hjem igen efter et marked – det er en nem måde at holde styr på hvad der bliver solgt. 

Derudover skal der også lidt forplejning til en markedsdag der ofte starter tidligt om morgenen og slutter om eftermiddagen. Hvilket tidspunkt er selvfølgelig forskelligt fra marked til marked. Det er helt op til dig hvad du har brug for at spise og drikke på sådan en dag. Flere steder kan der også købes både mad og sodavand/kaffe/the samt andet godt. Dette er helt klart den nemme løsning og sparer dig for tid, men det kan også være en lidt dyrere løsning. 

markedsforberedelse

Jeg pakker altid bilen dagen før markedet, da jeg synes det er det nemmeste. Min bil er ikke den største, så det har krævet øvelse og er stadig nogle gange et puslespil at få det hele til at være der. En god idé er at tjekke markedet af en sidste gang for at se hvad der følger med på din standplads. Er der bord klar på stedet eller skal du selv have dette med og hvad med stole. Det kan nemlig være hårdt at stå op en hel dag. Det kan også være smart at have en foldbar sækkevogn eller trækvogn, da det ikke altid er muligt at holde lige op til hvor du skal stå.  

Og så et det egentlig bare at glæde sig til et godt marked. Jeg er altid ret spændt op til at jeg skal afsted. Spædt på hvor mange mennesker der kommer, hvem der kommer og hvad er interessen. Jeg oplever at der kan være stor forskel på hvad folk finder interessante forskellige dage. Og det er uanset om det er samme by eller en ny. 

Håber det har givet dig blod på tanden for at kaste dig ud i projektet med at komme ud på forskellige markeder eller i hvert fald får prøvet det af. Eller også bare har fået et indblik i hvilket arbejde der ligger i det. 

Størstedelen af arbejdet ligger i forberedelsen til markedet. Når markedet er slut, skal bilen pakkes sammen med de ting der ikke er solgt og dermed skal med hjem igen. Jeg laver lagertælling igen for at holde styr på hvad der er solgt. Og måske skal der fyldes op med noget til næste marked eller til webshoppen.

kadoh designmarked

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *