Christmas star

Kom i julestemning: Sy selv en smuk julestjerne

Julen er endelig på vej og julestemingen begynder snart at brede sig i de små hjem og hvorfor ikke allerede nu starte julerierne med denne smukke julestjerne. 

Denne smukke julestjerne skaber en perfekt julestemning – passer til pynt på juletræet, i vinduet eller på troldegrenen. Måske endda som værtindegave – jeg ville i hvert blive vildt begejstret, hvis jeg kunne pakke sådan en fin stjerne ud og hænge på mit eget juletræ. 

Den er håndsyet i stofrester og kan varieres i et utal af farver og mønstre.  Og dermed er der aldrig to stjerner der er ens – elsker det. Smukt og unikt

Måske du lige nu sidder og tænker at den ser vildt kompliceret ud og at du aldrig vil nå i mål med denne og slet ikke inden jul? Smid endelig den tanke langt væk, for den er overhovedet ikke spor kompliceret at lave og tager heller ikke lang tid. Og så er den det perfekte sofaprojekt – altså et lille hyggeligt projekt, du fint kan have med i sofaen, når du alligevel slapper af efter en lang dag på arbejdet eller du kan også tage den med på farten – måske du tager toget til uddannelsen. 

Skynd dig at læse med videre for selv at skabe en dejlig julestemning med denne smukke julestjerne

Dette skal du bruge:

  • Karton
  • Stof i den eller de farver du ønsker stjernen i (stofrester er perfekte til dette projekt)
  • Sytråd i matchende farver
  • En god stofsaks
  • Synål
  • Limstift
  • Evt. wonderclips (til at holde stjernespidserne på plads)

Fremgangsmåde:

Julestjerne
Du starter med at lave en masse (60 stk.) kartonstykker, som jeg har lavet her. Størrelsen på kartonstykkerne kommer til at afgøre stjernens størrelse.
Juleophæng
Alle kartonstykkerne limes fast på stoffet. Der skal mindst være en halv cm. hele vejen rundt om kartonet. Jeg bruger en almindelig limstift og den virker helt fint.
Julepynt
Alle kanterne limes omkring kartonstykket.
Hjemmelavet julepynt
Og så kommer det til at se sådan her ud, på bagsiden.
Gør det selv julepynt
Her den anden side - den flotte side og den som kan ses, når stjernen er færdig. Sådan laves alle 60 kartonstykker.
Hjemmelavet julestjerne
Stjernen er delt op i forskellige dele med 5 kartonstykker i hver del. Og nu skal de syes sammen. Dette foregår i hånden, men er nu hyggeligt at sidde med. Kartonstykkerne syes sammen en ad gangen, ret mod ret, for at skjule sammensyningen mest muligt på bagsiden. Her kan wonderclips bruges for at holde stykkerne lidt på plads under sammensyningen.
Stjerne
Sådan ser den første sammensyning ud på forsiden.
Julestemning
Den første sammensyning på bagsiden. Og så er det bare at fortsætte med at sy stykkerne sammen en ad gangen indtil du har 5 stykker i en del.
Sy julestjerne
Når du har syet de 5 stykker sammen kommer det til at se sådan er ud.
DIY jul
Og nu er det bare om at fortsætte indtil du har brugt alle 60 stykker.
Bæredygtig jul
Alle delene skal nu samles, så selve stjernen kan tage form. Dette gøres ved at sy de to dele sammen vrang mod vrang. Her bliver sammensyningerne synlige, så en matchende sytråd er at foretrække.
Gør det selv jul
To stjernespidser syes sammen ad gangen. Når dette er gjort, så tilfører du en del mere og syer de to spidser sammen. Sådan fortsætter du indtil du har brugt alle delene.
Juletræet med sin pynt
Stjernen begynder at tage form. Denne del kan godt give lidt udfordringer, men ikke mere end at det nok skal kunne overkommes.
Juletræ
Alle delene er nu syet sammen og stjernen ligner efterhånden en stjerne. Nu glæder de bare om at sy de få huller sammen, der dannes imellem de andre sammensyninger.
Patchwork stjerne

Den færdige stjerne og synes virkelig at den er blevet flot. Den røde og grønne farve supplerer så fint hinanden. Indimellem vil den kræve tungen lige i munden, men opgiv ikke, for når den er færdig og stråler på dit juletræ, så er den hele arbejdet værd. Og har du prøvet det nogle gange, så er den altså virkelig nem at lave. 

Håndsyet stjerne

En anden stjerne jeg har lavet, i rød og guld. Så smuk og kan kun anbefale dig at gå i gang med julerierne allerede nu.  

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY til at skabe julestemning med denne smukke julestjerne og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg vil rigtig gerne se din færdige julestjerne, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier eller via mail (info@mr-design.dk). Det vil glæde mig virkelig meget. Ved spørgsmål skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig på ovenstående mail. 

Vil du blot købe julestjernen, så er dette selvfølgelig også en mulighed. 

Måske du også ville kunne lide:

Julekugler af gavebånd
Julekugler af gavebånd. Klik på billedet for at komme direkte til artiklen.
Stjerner af gavebånd
Træ med stjerner. Klik på billedet for at komme direkte til artiklen.

FØLG OG DEL