Gardin til skråvindue

Guide: Lav selv nemt og hurtigt gardin til skråvindue

Hvis der er noget der er irriterende, så må det da være skråvinduer. Vinduer der er umulige at sætte gardiner i, uden at det kommer til at koste en formue. Men de behøver nu slet ikke at være så irriterende endda. 

Jeg kunne aldrig drømme om at bo i et hus med kun én etage. Nyder at kunne komme lidt op i højden og på den måde kunne få en federe udsigt. Men med et hus med to etager eller flere, så er det også bare en selvfølge med skråvægge. Dem har jeg som sådan ikke noget imod, de er jo bare en del af charmen, især ved de lidt ældre huse. Dog har jeg til for nylig haft det stramt med vinduerne i skråvæggene. 

Vinduer der er umulige at finde gardiner til uden at de skal være specialfremstillede og dermed også kommer til at koste en formue. Og hvis man lige som i mit/vores hus har flere skråvinduer, så bliver det hurtigt et bekostelig affære. 

Men hvorfor så ikke lave dem selv og det er meget hurtigere og nemmere end først antaget. Du kan også være med, så skynd dig, at læse videre for at se, hvordan du selv nemt og hurtigt kan lave gardiner til dine skråvinduer. 

Dette skal du bruge:

  • Gardinprøver, som skulle smides ud fra en gardinforretning (stof kan også sagtens bruges)
  • Bånd
  • Sytråd i matchende farve
  • Wonder clips (Reklamelink) (de er uundværlige, når man arbejder med gardinprøver)
  • Takkesaks (Reklamelink)

Fremgangsmåde:

Gør det selv skråvindue
Skråvinduet sidder i vores soveværelse. Det er derfor for lyst til at sove i om sommeren, samt at det bliver ekstremt varmt. Solfilm fra Jysk er afprøvet, men uden virkning. Så et gardin skal der til - nemt, hurtigt og pænt ser det ud.
Gardinprøver
På et tidspunkt skaffede jeg nogle gardinprøver fra en gardinforretning, som skulle smides ud. Stof kan også sagtens bruges til dine gardiner. Prøv alligevel at høre i din lokale gardinforretning (hvis du har sådan en), om de ikke har nogle prøver du kan hjælpe dem af med og dermed redde fra containeren.
Gardinprøverne har jeg klippet ud i lige store størrelser. Jeg har brugt en takkesaks for at danne det fine mønster hele vejen rundt i siderne.
Genbrug gardinprøver
Jeg kan personligt godt lide det fine farvespil der kan blive. Inden jeg begynder at sy ligger jeg hele gardinet op som jeg ønsker det skal se ud. Så kan jeg også nemt lige nå at bytte rundt på farverne en sidste gang. Dette gør jeg i øvrigt uanset om det er et gardin eller tæppe jeg er i gang med at lave.
Homemade gardin
Stykkerne syes sammen en ad gangen. Først så de bliver til en lang række og derefter syes alle rækkerne sammen og så er gardinet mere eller mindre færdigt.
Sy selv gardin
For at det skal kunne blive hængende på vinduet har jeg syet bånd i (fundet i rodekassen, men alt bånd kan bruges). Tre bånd på hver af de korte sider. Og nu er gardinet helt færdigt og lige klar til at hænge op.
Genbrugsgardin
Sådan ser mit gardin ud på forsiden. Båndende er syet fast på bagsiden, men kan godt fornemmes som det ligger her på gulvet.
Upcycle gardinprøver
Sådan ser mit gardin ud på bagsiden. Fordi det skal sidde i et skråvindue, har jeg valgt ikke at sy en bagside på. Havde det skulle være i et andet slags vindue, var der højst sandsynligt kommet bagside på.
Sy gardin
I toppen af vinduet har jeg bundet omkring håndtaget til at åbne med. Jeg har bundet med en sløjfe, da gardinet gerne skulle kunne tages ned igen. I bunden har jeg sat 3 kroge i væggen og båndene er bundet omkring krogene ligesom de er bundet omkring håndtaget i toppen.
Gardinprøver
Før billede.
Gardin til skråvindue
Efter billede.

Lettere og mere simpelt behøver det ikke at være, at lave et fedt gardin til dit skråvindue. Måske du endda kan redde nogle gardinprøver i at ende på forbrændingen. Og ellers så brug endelig det stof og bånd du i forvejen har liggende. Det er bedre end at investere i en løsning, hvor gardinet kører på en skinne, som alligevel går i stykker efter kort tid.

Til vores andet vindue i soveværelset har jeg selvfølgelig også været i gang med symaskinen og dette er lavet ud af cowboybukser.   

Gardin af cowboybukser

Farvespillet er fantastisk og cowboybukser er virkelig rare at arbejde med. Jeg har pt. ikke nogen guide i at lave præcis dette gardin, men fremgangsmåde er den samme som gardinet til skråvinduet og til patchwork tæppet. Du skal bare sørge for at sy nogle stropper i, når du syer forside og bagside sammen. 

Tidligere nævnte jeg hvilken fantastisk udsigt, der kan fås ved at bo i huse på flere etager og i skal da ikke snydes for vores. Billedet er taget ud af det skråvindue jeg her har lavet gardin til. En virkelig flot udsigt til havet samt vores egen naturhave. 

Flot udsigt

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY til du nemt og hurtigt selv kan lave dit eget gardin til skråvindue og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg vil rigtig gerne se din løsning på et gardin til skråvindue, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget. 

Er du lige som mig også blevet helt vild med patchwork, så skynd dig endelig også at tjekke min stofpose eller taske ud, som er andre idéer til at arbejde med patchwork. 

FØLG OG DEL