Sy selv tæppe

Skab minder med et unikt hjemmesyet patchwork tæppe

En af dine kære er gået bort og du er med til at rydde op i vedkommendes hus/lejlighed og dermed også i vedkommendes klædeskab. Tøj der ofte bare ender hos diverse genbrugsbutikker. Og det er bestemt også rigtig fint, for hellere det end at det ender til forbrænding på lossepladsen. 

Men i stedet for at skille dig af med tøjet, så pak det i stedet for sammen og lav et minde for livet. 

Jeg har her lavet et tæppe af min afdøde farfars skjorter. Og nu mindes jeg ham altid når jeg sidder med tæppet eller bare går forbi det i stuen. En fed, unik og anderledes måde at skabe et minde om et andet menneske

Jeg har valgt at mindes en person med en særlig betydning, men du kan jo også mindes en periode af dit liv, hvor du f.eks. laver et tæppe, pude eller taske ud af dine festival T-shirts. Bluser med logoer kan også bruges eller måske dit barns første tøj. 

Og nu tænker du måske, wow, dette tæppe ser godt nok kompliceret ud, men det er det overhovedet ikke. Du skal egentlig bare bruge en masse firkanter og derefter sy dem sammen. Læs endelig videre for at se mere om, hvordan du kan skabe minder med et unikt hjemmesyet patchworktæppe.  

Dette tæppe er også perfekt til at få brugt alle dine stofrester. Stofrester er jo en uundgåelig ting når man syer meget. 

Dette skal du bruge:

  • Stofrester, som f.eks. skjorter, festival T-shirt eller dit barns første tøj
  • Lagen eller dynebetræk til undersiden
  • En god stofsaks
  • Knappenåle
  • Sytråd i matchende farve

Fremgangsmåde:

DIY patchwork tæppe
Stoffet du vil bruge findes frem. Jeg har valgt at mit tæppe skal bestå af skjorter i forskellige farver. Jeg har brugt ca. 7 skjorter til dette tæppe.
DIY tæppe
Og så er det bare med at klippe en masse, masse firkanter af stoffet. Hvor mange firkanter afhænger af hvor store du vælger firkanterne skal være og hvor stort et tæppe du vil have. Det kan også være at du vil lave en pude og her skal der selvfølgelig ikke så mange firkanter til.
Skjorte tæppe
Firkanterne syes sammen en ad gangen i en lang række.
Kærligheds tæppe
Efter hver sammensyet række stryges den. Dette for at glatte eventuelle folder ud.
Hyldest tæppe
Her ses de enkelte firkanter begynde at blive til lange rækker.
Genbrug tæppe
Rækkerne syes sammen og tæppet begynder nu at tage form.
Upcyclede tæppe
To rækker er nu syet sammen , lige klar til at de resterende rækker syes på.
Projekt tæppe
Og så er det egentlig bare med at fortsætte med at sy alle rækkerne sammen. Tæppet begynder at fylde godt ved symaskinen efterhånden som rækker syes på tæppet.
Tæppe med særlig betydning
Når alle rækkerne er syet sammen, så stryges hele tæppet, igen for at alle folder bliver rettet ud og for at gøre det nemmere at sætte bagsiden på.
Kreativt tæppe
Sådan ser tæppet ud inden bagsiden kommer på.
Gør det selv tæppe
Til bagsiden af tæppet har jeg valgt at bruge den ene side af et dynebetræk. Tæppet og bagsiden lægges sammen ret mod ret og bagsiden klippes til så den passer med tæppet. Derefter nåles det sammen og syes hele vejen rundt. Husk dog et lille hul i den ene side, så du kan vende tæppet om.
Homemade tæppe
Begge sider af tæppet er nu syet sammen og det er blevet vendt om, så det vender den rigtige vej. Derefter syer jeg en stikning hele vejen rundt i kanten, da jeg synes det giver det flotteste resultat.
Hjemmelavet patchwork tæppe
Det færdige tæppe og jeg er bare sååå glad for det. Det er et helt særligt minde om min elskede farfar samt en kærlighed og hyldest til ham. Minder skal ikke pakkes væk - de skal frem i lyset.
DIY patchwork tæppe
Før billede.
Patchwork tæppe
Efter billede.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY til at skabe minder med et unikt hjemmesyet patchwork tæppe og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg vil rigtig gerne se dit eget færdige kreative tæppe, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget. 

Er du lige som mig også blevet helt vild med patchwork, så skynd dig at tjekke min stofpose eller taske ud. 

FØLG OG DEL