Påskekyllinger i flotte farver

Kom i påskestemning: Lav selv hurtigt og nemt påskepynt

Påsken er her og du vil skabe den rette påskestemning. Nemt, hurtigt og på en miljørigtig måde, uden den forbrug som butikkerne lægger op til.

Påsken er over os og måske du allerede har overstået de første påskefrokoster eller først skal til at i gang. Under alle omstændigheder synes du lige der mangler lidt påskepynt for at skabe den helt rigtige påskehygge og efterhånden er lidt træt af det som butikkerne har at tilbyde. For det er jo bare det samme slags år efter år.  

Så er du kommet til det helt rigtige sted!

Her kan du nemlig nemt og hurtigt lave dit eget søde påskepynt og dermed skabe påskestemning i dit hjem eller måske give som værtindegave. 

Følg endelig med hele vejen, da jeg til slut viser to andre måder at lave skønt påskepynt på. Det er simpelthen bare med at komme i gang. 

Dette skal du bruge:

  • Stofrester i den/de farver du ønsker (jeg har brugt en kjole der havde udtjent sit egentlige formål og derfor skulle have nyt liv)
  • Pudefyld
  • Perler til øjne
  • Lim
  • En god stofsaks
  • Knappenåle/ synål
  • Sytråd i matchende farve
  • Takkesaks (Reklamelink)

Fremgangsmåde:

Påskekylling
Stoffet du vil bruge findes frem og skabelonen til kyllingen ligges på.
Påskepynt
Kyllingen klippes ud med ca. en halv cm. sømrum. Der klippes nu endnu en. Hvis du har en tydelig bagside på stoffet, så husk at spejlvend skabelonen til den næste side.
Påske
De to sider til påskekyllingen er nu klippet ud og klar til at blive sat sammen.
Påskestemning
Stofstykkerne nåles sammen vrang mod vrang.
Påskekyllinger
Påskekyllingen syes sammen og ønsker du fyld i den, for at gøre den lidt mere buttet, så skal du efterlade et lille hul, som fyldet kan komme igennem.
DIY påske
Kyllingen er syet sammen med et lille hul til fyld i bunden.
Gør det selv påske
Jeg bruger pudefyld, som enten kan købes billigt i Jysk, men det bedste er klart at gå på jagt i den lokale genbrugsbutik, for her er der ofte endnu billigere og lige så gode puder.
Kreativ påske
Der puttes fyld i indtil du har en ønskede størrelse. Jeg kan godt lide at den ikke er alt for buttet, men bare lige har fået lidt facon. Derefter syes hullet sammen, så fyldet ikke falder ud igen.
Påskefrokost
Nu er din påskekylling meget tæt på at være færdig. For at stoffet ikke skal begynde at trævle helt vildt, så klipper jeg hele vejen rundt med en takkesaks. Dette giver den også et flot slut resultat.
Påskehygge
Nu er din påskekylling færdig. Så nemt kan det altså gøres. Jeg har sluttet af med at lime en lille sort perle på begge sider som øjne. Samt en snor i toppen, så den kan komme op og hænge.
Nuttede påskepynt

Det tager virkelig ikke lang tid at omdanne en stofrest til en sød påskekylling og den kræver meget få materialer. Du behøver ingen gang en symaskine for at lave denne – du kan lige så hurtigt sy den sammen i hånden. Og så er de da bare for søde når de hænger i en masse flotte farver på grenen – en gren der i øvrigt er fundet i egen naturhave.  

Er du ikke så meget til påskekyllinger eller bare ønsker et mere mangfoldigt træ, så kan du også nemt lige nå at fremtrylle en påskehare. Og den kræver faktisk endnu færre materialer end påskekyllingen. 

Påskehare

Påskeharen er ligeledes syet ud af stof – samme fremgangsmåde som kyllingerne, dog har jeg valgt at undlade fyld, da jeg synes det kom til at se mærkeligt ud. Og det gør jo så at du bare syer hele vejen rundt uden at efterlade et lille hul i siden. Klipper også her hele vejen rundt med en takkesaks og sætter en pompon på som hale. Og nu er den færdig. Har du en rest garn, så kan du lynhurtigt lave din egen pompon, ved hjælp af en gaffel.

Nu har jeg vist hvordan du let kan lave sødt påskepynt til ophæng, men måske dine blomster også ønsker at se fine ud her til påske. Og her har jeg egentlig bare lavet påskeharen i papir, frem for stof, og sat på en blomsterpind. 

DIY påskehare

Papiret jeg har brugt til denne er genbrugspapir, så som en tapetrest og gavepapir. Jeg har sat et stykke karton imellem de 2 sider for at afstive haren, så den kan holde til at stå op. Imellem lagene har jeg også limet blomsterpinden på, men ellers er de to sider ens, dog er den ene side udstyret med harens hale, som også her er en gør det selv pompon. 

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY til at skabe påskepynt, hvor du hurtigt og nemt kan skabe søde påskekyllinger og påskeharer og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg vil rigtig gerne se dine søde påskekreationer så del endelig billederne med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget. 

FØLG OG DEL