Teposer

Guide: Sådan får du mest muligt ud af dine tefiltre

Dine tefiltre er alt for lange til koppen og det giver et stort spild. Men det er der råd for – lav teposer og spar både ressourcer og penge.

Jeg elsker løs te – det er lige som om at man kan få nogle helt andre smage end hvis teen kommer i tebreve, men jeg har et problem med de tefiltre man oftest køber med. 

Du vil nyde en kop dejlig varm velsmagende te og finder derfor din ynglings te frem samt et filter. Teen kommer du i bunden af filteret, hvorefter du placerer det i koppen med det kogende vand. Det suger vand til sig og bliver vådt hele vejen op af filteret. Filteret er for langt og derfor går langt ud over koppen og kan derfor også gøre dug eller bord vådt. Når teen har trukket tager du filteret op af koppen og smider det hele ud, så hvad har du egentlig brugt størstedelen af filteret til? Det har kun været vådt, men ikke til nogen nytte. Og det synes jeg er et kæmpe ressource spild og endda og spild af penge. 

Te sien kan også være en god idé, men jeg oplever at der ofte er små huller i og derfor kommer der altid noget bundfald fra teen og personligt bryder jeg mig ikke om dette. Problemet kommer også i når man er på farten – her duer hverken disse tefiltre eller te sien. Så nu vil jeg indføre teposen. 

Teposen er egentlig bare en måde, hvorpå du får mest muligt ud af tefiltrene og den kan nemt tages med på farten.  

Dette skal du bruge:

  • Tefiltre
  • Løs te
  • Strygejern

Fremgangsmåde:

Lange tefiltre
Materialerne findes frem.
Genbrug tefiltre
Du starter egentlig som du plejer, når du vil nyde en god kop te. Løs teen hældes i filteret i den mængde du ønsker.
Tefiltre
For at næste trin bliver nemmere, klippes der ca. 1 cm. over teen. Det resterende filter gemmes selvfølgelig. Du skal dog huske at inden du hælder teen i det samme filter for at lave endnu en tepose, så skal den ene ende lukkes med strygejernet først. Ellers har du pludselig te ud over hele bordet (snakker af erfaring).
Genanvende tefiltre
Der stryges nu, så åbningen lukkes og løs teen ikke falder ud, når den kommer i det kogende vand. Det er lidt med forskel hvor længe den skal stryges. Jeg har både prøvet, hvor strygejernet skulle holdes på i 15 sek. og andre gange i nogle min. Prøv dig lidt frem og hellere giv den lidt længere tid, så du er helt sikker på at teen bliver hvor den skal være.
Tefilter
Og teposen er nu færdig - nemmere kunne det vist ikke blive. Du er klar til at nyde en god kop varm te, uanset om du er hjemme eller på farten. For med denne tepose, bliver løs te nu rigtig nemt at tage med på farten.
Lange tefiltre
Før billede.
Teposer
Efter billede.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne guide til at få mest muligt ud af dine tefiltre og vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse med projektet.  

Opstår der nogle spørgsmål undervejs, så send mig endelig en mail på info@mr-design.dk og jeg sidder klar ved tasterne (når jeg altså ikke lige er i gang med at udvikle nye projekter. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *