Så let laver du dit eget julepynt af gavepapir

Gavepapir kan ikke genanvendes som affald – vi har derfor her samlet nogle lette idéer til julepynt, du selv kan lave af dit gavepapir.

Glædelig 2. søndag i advent og velkommen til den anden juleoverraskelse. 

Håber du kiggede med i sidste uge, hvor jeg gav mit bud på en hyggelig adventskrans/krans til døren, der giver julestemning. Hvis ikke så skynd dig at kigge forbi. Temaet for juleoverraskelserne er inspiration til en mere miljørigtig/bæredygtig jul og denne gang kigger vi på, hvordan gavepapir kan genanvendes i stedet for at smide det ud. 

Gavepapir er bare ikke særlig godt for miljøet, da det ikke kan genanvendes, men skal direkte i restaffald. Dette fordi det meste gavepapir er overfladebehandlet eller indeholder for meget farve til at kunne genbruges. Og der er bare rigtig, rigtig meget gavepapir der hvert år ender i skraldespanden, og især til jul. 

Det behøver det dog ikke, da du kan lave fint og let julepynt af alt det farvestrålende gavepapir. Og med denne DIY Julepynt af gavepapir vil du fremover ikke nænne at smide brugbart gavepapir ud. Og du vil endda bede din omgangskreds om deres også. 

Dette skal du bruge:

  • Gavepapir
  • Dobbeltklæbende tape eller lim
  • Snor/garn 
  • Sytråd/synål (til ophæng)
  • Saks

Fremgangsmåde:

Alt slags gavepapir kan bruges.
Kreativ med papir
Gavepapiret klippes ud. Jeg ar brugt størrelsen på en halv A4 side i højden.
Gør det selv julepynt
Gavepapiret foldes på midten.
DIY julepynt
Det foldes igen og igen på midten indtil det er som på billedet.
Bæredygtig julepynt
Nu foldes papiret helt ud igen og stregerne der nu skal foldes efter er lavet.
Hjemmelavet julepynt
Der foldes nu efter de streger der lige er lavet.
Julepynt af papir
Og så kommer den til at se sådan her ud.
Julepynt
Herefter foldes den på midten.
Rosette af papir
Og for nemmere at holde styr på det foldede sættes der en snor i midt folden. Jeg har brugt et stykke garn, men brug det du har.
Julerosette
Der sættes nu dobbeltklæbende tape på den ene side. Jeg synes det var det nemmeste at arbejde med, men almindelig lim kan også sagtens gøre det. Prøv dig frem. Når tapen/limen er påført skal papiret foldes på midten igen, så den bliver sat saamen.
Rosette af gavepapir
Den er nu halvt færdig og ser nu sådan ud når folden er sluppet.
Julestjerne
Så skal der tape/lim på den anden siden og den sættes efterfølgende sammen.
Stjerne af gavepapir
Nu er den helt færdig og klar til en snor/sytråd til ophæng. Det kan være folderne skal gøres lidt tydeligere.
Før billede.
Efter billede.

Og hermed er en let julestjerne af gavepapir lavet, lige klar til juletræet. Synes du ikke også at den var let at lave?

Udover julestjernen, som vi lige har lavet, er der er også mange andre kreative idéer til julepynt af gavepapir du let selv kan lave. Det næste billede viser de helt klassiske flettede julehjerter. Her er de blot ikke flettet i glanspapir, som den almene borger gør, og i min optik bliver de altså en lille smule kedelige, i det ensfarvede glanspapir. Vil meget hellere pynte mit juletræ med unikt julepynt og det må man sige, at disse ting i denne artikel er glimrende eksempler på. Og måske du kan huske lige præcis hvilken brugbar ting dette gavepapir rummede og dermed har dit julepynt gode minder med sig.

Klassiske julehjerter flettet i gavepapir.

I det ovenstående har jeg hermed vist, hvordan du let laver dit eget julepynt af gavepapir. Har du lyst til at blive lidt mere udfordret, kunne denne julekugle flettet af gavepapir være en glimrende kreativ gør-det-selv idé. Kig derfor med i næste uge, på 3. søndag i advent, hvor den næste juleoverraskelse bliver offentliggjort. 

Genbrug gavepapir
Julekugle flettet i gavepapir.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY Julepynt af gavepapir og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten på denne dejlige 2. søndag i advent. En let kreativ gør-det-selv idé der vil pynte på juletræet eller troldegrenen. Mine pynter så fint, på det lille hjemmebygget juletræ fra grantræet i naturhaven, min egen have, der er et besøg værd. Tjek den ud med det samme!

Jeg vil rigtig gerne se dit færdige julepynt af gavepapir, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget.

Glæder mig til at se dig igen i næste uge, men for nu vil  jeg bare ønske dig en rigtig dejlig 2. søndag i advent.  

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *