Adventskrans

Kom i julestemning: Lav selv hyggelig adventskrans

Hvorfor købe en adventskrans af gran der kun holder kort tid, når du nemt kan lave en krans, der kan bruges igen og igen år efter år?

Glædelig 1. søndag i advent og velkommen til den første juleoverraskelse!

Jeg har jeg nemlig planlagt nogle juleoverraskelser til jer, som bliver udgivet hver søndag i advent. Temaet er selvfølgelig inspiration til en mere miljørigtig/bæredygtig jul. 

Og her den 1. søndag i advent er det da bare oplagt at starte ud med adventskransen – noget som er en fast tradition i mange familier. Adventskransen kan se ud på mange måder og flere og flere er efterhånden gået væk fra de kedelige traditionelle med halmkrans og gran. Med god grund. For denne bliver smidt ud lige så snart julen er overstået, for til næste år igen at købe en ny. Spild af ressourcer! En anden ting med grankranse er også at når gran kommer ind i varmen, så går der ikke længe før det begynder at drysse og kransen bliver lynhurtigt kedelig at kigge på. Så hvorfor ikke lave en adventskrans der er flottere at se på, gennem hele december, samt kan genbruges år efter år? Ja, der er ingen undskyldninger for ikke at gå i gang. 

Jeg vil her vise mit bud på en hyggelig adventskrans. En jeg i hvert fald helt sikkert kommer i julestemning af. Her bliver den dog ikke brugt som adventskrans, da jeg har 4 små nisser til at holde lysene og dem vil jeg fortsætte med at bruge. Så her hænger kransen så fint på døren. Men men men… Den kan nemt bruges til adventskrans – du skal blot tilføje 4 lys. Og vupti – den hyggelige adventskrans er klar. 

Dette skal du bruge:

  • En ring (jeg har brugt en ring af blomsterskum, som kan fås i flere størrelser. Kan fås i diverse blomstercentre)
  • Bogsider
  • Limpistol og lim
  • Evt. diverse pynt og bånd

Fremgangsmåde:

Gør det selv adventskrans
Først og fremmest laves blomsterne af bogsiderne. Har ikke talt hvor mange der skal bruges - det afhænger af størrelsen på ringen samt, hvor tæt du vil have dem til at sidde. Men der skal bruges MANGE. Jeg har valgt at bruge bogsider, da jeg synes det giver et fedt udtryk, men du kan også bruge gavepapir fra sidste års gaver, reklamer, slikpapir eller hvad du ellers falder over.
DIY adventskrans
Blomsterne limes fast på ringen med limpistol. Blomsterne skal sidde så tæt, at man ikke kan fornemme skummet nedenunder.
Julekrans
Og det er egentlig bare med at fortsætte hele vejen rundt, indtil hele ringen er dækket. Når du er nået hele vejen rundt kan du nemt filføje nogle flere bloster de steder, hvor det vurderes. Det er med at prøve sig lidt frem med en blomst ad gangen.
Adventskrans af papir
Nu er kransen egentlig færdig, men jeg synes dog der manglede lidt. Jeg kan egentlig godt lide fornemmelsen af, at den ikke er voldsomt julet, så kan den nemlig hænge oppe hele året, men alligevel måtte der godt være lidt glimmer på den. Jeg fandt derfor nogle ark med paperfibre i sølv. En rest fra mine forældres sølvbryllup for nogle år siden.
Hjemmelavet adventskrans
Paperfibrerne blev ligesom bogsiderne klippet som blomster og limet på med limpistol. Satte så også en sølv paillet i midten af blomsterne. Så blev kransen stadig lidt julet, men ikke på en overdrevet måde. Men du kan egentlig pynte den med lide det du har lyst til. Glimmer og bånd kunne også være smuk på den. Og så skal lysene bare påføres, hvis du vil anvende den til adventskrans, men jeg bruger den som sagt til at pynte på døren. Der er mange muligheder! Og nu er min hyggelige adventskrans klar til at skabe julestemning. Hvad ville du pynte den med?
Gør det selv adventskrans
Før billede.
Krans til dør
Efter billede.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY Adventskrans og vil bare ønske dig god fornøjelse med kreativiteten på denne dejlige 1. søndag i advent. 

Jeg vil rigtig gerne se din færdige adventskrans (også hvis du har andre kreative idéer til denne), så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget. 

Jeg har selv fundet inspiration til denne krans af papir. En gør-det-selv idé til hjemmet jeg var nødt til at give mig i kast med og så var det jo bare ekstra oplagt op til jul. 

Glæder mig til at se dig igen i næste uge, hvor vi dykker ned i julepynt af gavepapir, men for nu vil  jeg bare ønske dig en rigtig dejlig 1. søndag i advent.

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *