Taske af cowboybukser

Guide: Lav rummelig taske af cowboybukser

Lad endelig være med at smide dine gamle cowboybukser ud, for her kan du i stedet for lave en rummelig og personlig taske ud af dem.

Åhh nej… Du kan ikke længere passe dine ynglings cowboybukser, men nænner heller ikke at give dem væk til andre. Først går du med tanken om, at det kan jo være, at miraklet sker en dag. Du kan pludselig passe bukserne igen. Og hvis du nu er helt ærlig over for dig selv, kommer du så til at kunne passe dine busker igen? 

Det er der vist tvivl omkring, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at recycle dine ynglings bukser til en super skøn taske og så har du dem altid med på farten.  

Med denne guide til at lave din egen rummelige taske af cowboybukser, kan du nemt og hurtigt erhverve dig en unik, stilfuld og ret så slidstærk taske, der passer til ethvert outfit samt enhver lejlighed.  

Skynd dig derfor med grøn omtanke, at forvandle dine ynglings cowboybukser til denne super fine og rummelige cowboytaske. 

Dette skal du bruge:

  • Aflagte cowboybukser
  • Stof til foer og hanke, evt. lomme hvis du ønsker dette
  • Velcrobånd evt. magnetlås
  • En god stofsaks
  • Knappenåle
  • Skrædderkridt
  • Sytråd i matchende farve og evt. synål
  • Symaskine (kan også syes i hånden, men det nemmeste på maskine)

Fremgangsmåde:

Dine cowboybukser findes samt det stof du ønsker som foer og hvis du ønsker andet stof til hanke, end cowboystof. Jeg har valgt at lave en fin sammenhæng mellem hanke og foer, så jeg har brugt det samme stof til begge. Det er toppen af bukserne der skal bruges, så det er størrelsen af denne der bestemmer, hvor stor din taske bliver.
Buksebenene klippes af. Jeg har målt 35 cm. fra toppen af bukserne, lavet en streg og klippet derefter. Vil du have tasken dybere, så er det her du afgør dette.
Nu er begge bukseben klippet af.
Skridtsømmen sprættes op til lynlåsen foran og ligeledes en del op bagpå. Der skal sprættes så langt op, så den fold der, er i bukser, i skridtet, kan glattes ud.
Efter opsprætningen glattes, den normale fold i skridtet ud, og nåles sammen.
Dette syes nu sammen, gerne med en sytråd der matcher, den bukserne oprindeligt er syet med. Der syes både foran og bagpå.
På vrangsiden danner sig noget overskydende stof. Dette klippes af.
Bunden af tasken skal nu laves og dette gøres ved at den først og fremmest klippes lige. Derefter syes den sammen. Vil du have en flad bund, kan dette også gøres nu. Kig evt. under udformningen af bunden i foerstoffet, hvor der vises hvordan flad bund laves.
Nu er denne del af tasken færdig og kan for en stund lægges til side.
Det er tid til at finde og klippe stoffet til foer og hanke. Hvis du vil have en lomme i din taske, så klippes denne også nu. Foerstoffet er klippet efter cowboystoffet. Det skal dog være nogle cm. højere i toppen af tasken, da den skal bukkes ind og lave en fin afslutning.
Hankene måler 61 x 8 cm. inkl. sømrum. Hver hank foldes på midten ret mod ret. Derefter syes der på det lange led langs kanten. Derefter vendes den om. Jeg bruger en sikkerhedsnår for at gøre det nemmere. Stryger hanken flad efterfølgende, med syningen til den ene side.
Begge hanke giver jeg en lille stikning langs kanten i begge sider. Jeg synes det giver det fineste resultat, men kan undlades. Smag og behag. Hankene lægges til side.
Lommen er klar. Har ikke mål på størrelsen, så det er hvad man selv er til. Den side der skal være toppen af lommen bukkes ind 2 gange og gives en stikning.
Lommen nåles fast på foerstoffet. Den ene del af velcrobåndet nåles fast i toppen midt på foerstoffet. Vær opmærksom på at nogle cm. af toppen skal bukkes ind i selve tasken, når den skal samles. Dernæst sættes den anden del af velcrobåndet på den anden side af foerstoffet.
Lommen og velcrobåndene syes fast.
Foerstoffet lægges ret mod ret og syes derefter sammen. Dog ikke i toppen.
Den flade bund skal nu laves og det gøres ved at lægge sidens syning oven på bundens syning, så der dannes en trekant. Knappenål bruges for at holde hjørnet på plads.
Her ses hvordan syningerne lægger oven på hinanden. Der sættes en streg fra den ene side til den anden. Der skal være 7 cm. imellem siderne. Men dette afhænger egentlig af hvor stor du vil have din flade bund.
Der syes oven på stegen.
Det overskydende stof i hjørnet klippes af. Og det samme gøres i det andet hjørne.
Sådan skulle din indvendige taske gerne se ud på dette tidspunkt.
Og det er nu tid til at samle alle delene.
Først syes begge hanke på toppen af cowboystoffet. De skal sidde nogenlunde midt i.
Så sættes foeret ind i tasken. Jeg starter med at sætte velcrobåndet i midten, så jeg ved at dette kommer til at passe. Toppen skal som sagt bukkes nogle cm. ned på vrangsiden, så det giver et flot resultat i toppen. Derefter tilpasses den hele vejen rundt. Mit foerstof var lige lidt for stort i toppen, da de bukser jeg havde valgt gik lidt ind i toppen. Dette betyder ikke noget, da jeg laver en lille fold i siderne, det kan ikke ses på det færdige resultat.
Der syes hele vejen rundt i toppen og tasken er hermed færdig.
Før billede.
Taske af cowboybukser
Efter billede forside.
Efter billede indeni.
Efter billede bagside.

Jeg nyder at arbejde med cowboystof fra gamle cowboybukser – synes det giver et fedt udtryk og kan bruges til et væld af forskellige ting. På shoppen kan du både finde grydelapper af cowboybusker samt en patchworktaske. Skynd dig at tjekke dem ud!

Afrunding:

Håber du får glæde af denne guide til at lave din helt egen og rummelig taske af cowboybukser og vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse med kreativiteten. 

Hvad med dig, har du også nogle ynglings bukser du ikke længere kan passe, men alligevel stadig bor i skabet? Kunne du finde på at lave dine ynglings bukser om til en lækker og rummelig taske? Skriv din kommentar i feltet nedenunder.  

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *