Køb symaskine

Anmeldelse af Brother CS10s symaskine

En symaskine holder desværre ikke for evigt og nu var det altså tid til at pensionere min den gamle. Det er også helt ok, for den havde været tro mod mig i mange år. Den havde vist mig glæden ved at sy og efterhånden som mit sy niveau blev bedre og bedre kunne den desværre ikke længere følge med og til sidst opgav den helt. En Medion der kunne det mest basale og som var købt i Aldi til 899 kr. 

Og så er det jo lige det med at finde den helt rigtige symaskine. En jungle der viste sig at være meget større end først antaget. Der er jo symaskiner i alle prisklasser – symaskiner der nærmest kun kan sy ligeud og zig zag og så symaskiner, der kan alt og som nærmest kræver en hel uddannelse til at kunne finde ud af. Ikke nok med det, så er spørgsmålet også om den skal være mekanisk eller elektrisk. 

Eftersom jeg havde så svært ved at finde frem til den rigtige symaskine, så har jeg lavet dette blogindlæg for at dele mine tanker og måske andre kan finde det nyttigt.

Jeg startede med at finde ud af hvilke ønsker samt behov jeg har til min symaskine. Samt hvilken prisklasse jeg ønskede at ligge i – for det spænder også meget vidt. 

Køb symaskine

Valget faldt på denne model. En Brother CS10s købt på coop.dk (reklamelink) til 1649 kr.  Den kan blandet andet også findes hos Rito (reklamelink).  

Og hvorfor lige denne model. Jeg havde i forvejen hørt meget godt om maskinerne fra Brother og at kvaliteten her er i top, så derfor var det oplagt at valget blev Brother. Derudover ønskede jeg mig også en elektrisk maskine – havde før en mekanisk. På en elektrisk vælges sømmen på displayet også indstiller maskinen selv stinglængden. Det er altså smart. Vil man gerne havde længden anderledes, kan det selvfølgelig også indstilles manuelt. 

En anden ting er at spolen til undertråden er synlig under syningen, hvilket er virkelig dejligt og noget jeg sætter stor pris på. Det minimere altså bare gangene, hvor tråden slipper op midt i syningen. Og det ved alle sy interesserede hvor irriterende er.  

Køb ny symaskine

Sømme er der nok af – der er både de nødvendige sømme, som zig zag og ligeud søm. Der er en overlock søm – lyder smart, men har ikke fået prøvet den af endnu. Derudover er der flere forskellige pyntesømme, som jeg desværre heller ikke har prøvet af, men har planer om et quiltet tæppe med pyntesømme. Så det bliver spændende. 

Symaskinen er yderst nem at anvende også selvom der står den er til øvede. Der er klistermærker og pile på selve maskinen med hvordan den trådes samt hvordan spolen skal vendes. Og ellers er manualen god at have ved hånden. 

Hæfteknappen (eller hvad den kaldes) er ret lille og kan være svær lige at fange, når syningen rigtigt kører derudaf. Jeg har i hvert fald flere gange kommet til at forsætte ud over kanten fordi jeg ikke fik ramt knappen til at hæfte med i tide. Men så er det jo godt at symaskinen har en funktion, hvor den automatisk hæfter ender når den når til kanten. Denne funktion er afprøvet og fungere rigtig fint ved den første kant, når der startes med at sy, men der var ikke meget hæftning, da vi nåede til slutkanten. Denne funktion vil jeg dog lege lidt mere med – for smart er det altså. 

Brother symaskine

På billedet ovenfor kan der ses hvad der følger med symaskinen, som er rimelig standard for alle symaskiner. Disse ekstra ting fuldte i hvert fald også med til min den gamle, så ja, rimelig standard og er jo nogle gode ting at have med.

En anden virkelig smart funktion er at symaskinen altså stopper med nålen nede i stoffet. Det gør det meget nemmere at dreje i hjørnerne. Og lige dette er jeg vild med. 

 

Konklusion:

Alt i alt er jeg virkelig glad for min nye symaskine fra Brother. Den virker robust, er yderst nem at bruge, har flere smarte funktioner som beskrevet ovenfor og endnu flere som jeg endnu ikke har fået prøvet af. 

Derudover kan symaskinen nemt og hurtigt sy i de tykkere stoffer – hvilket er perfekt, da jeg ofte syer i cowboystoffer. 

Prismæssigt er den en fair pris og den er alle pengene værd. For mig er det den helt rigtige symaskine og den er en fornøjelse at sy med. 

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *