Guide: Lav nemt vendespil med Disney sammen med børnene

Et lille hyggeligt projekt med dine børn samt mange timers hygge og spil hele familien sammen bagefter. Vendespil med Disney samler familien.

Har du børn der hver morgen spiser morgenmad, såsom cornflakes, havrefras eller andet, så står du garanteret tilbage med en masse morgenmadspakker? Karton der selvfølgelig kan genbruges i affaldssorteringen, men står du alligevel og mangler et spil til dit barn/børn, så er det også oplagt at genbruge dem selv. 

Miljøet vil samtidig takke dig for at genbruge på denne måde, frem for at købe et masse produceret spil og så sparer du også en masse penge. 

En anden fordel er at børnene kan være med hele vejen og dermed får et stærkere ejerskab over spillet. Det er jo sjovt nok sådan, at det man selv har lavet, passer man automatisk bedre på.  

Tag derfor et grønt valg og giv dig i kast med dette super nemme vendespil, sammen med dine børn og vær med til at samle familien efterfølgende.  

Dette skal du bruge:

  • Karton fra morgenmadspakker, popcorn, pålægschokolade osv.
  • Bogsider
  • Figurer, tegninger, billeder, udklip der passer sammen 2 og 2
  • Saks
  • Limstift
  • Evt. farvekridt

Fremgangsmåde:

Alt kartonet samles sammen, hvor meget der skal bruges afhænger af, hvor stort et vendespil du vil lave.
Jeg elsker at arbejde med bogsider og synes det giver et fedt udtryk. Derfor var det helt naturligt at ydersiden skulle beklædes med bogsider. Fandt derfor en bog på hylden jeg ikke længere brugte og ellers bugner genbrugsbutikkerne af bøger, da folk i stigende grad er gået over til lydbøger.
Vendespillet skal jo også have en inderside med figurer der passer sammen 2 og 2. Der kan bruges udklip, tegninger osv. Jeg printede Disney figurer fundet på nettet og farvede dem selv. Hyggeligt lille projekt.
Bogsiderne, kartonet og figurerne klippes ud i firkanter, i den størrelse du ønsker. Ydersiden (bogsider) skal være lidt større end de andre. Kartonet skal have en mellem størrelse og indersiden (figurerne) skal have den mindste størrelse. Det handler dog kun om en forskel på ca. 0,5 cm.
Kartonet limes på bogsiden, så den sidder midt i.
Hjørnerne klippes af, så kanterne er nemmere at folde op omkring kartonet.
Kanterne limes og foldes derefter op omkring kartonet.
Indersiden (figurerne) limes på. Det bliver pænest hvis målene på både bogsiderne og figurerne passer i en grad, så kartonet indenunder bliver helt skjult. Når figuren er limet på, er det en god idé at ligge stikket i pres, evt. under en tyk bog - dette for at stikket ikke begynder at buge opad.
Stikket set fra ydersiden, der er beklædt med bogsider. Og så er det bare med at lave alle de andre stik. Husk at de skal kunne passe sammen 2 og 2. Det gode ved at lave dette vendespil selv, er at du kan lave alle de stik du har lyst til.
Nu er vendespillet med Disney figurer klar til brug. God spillelyst.
Før billede.
Efter billede.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne lille guide på at lave  vendespil med lille præcis de figurer og motiver du ønsker og vil dermed bare ønske dig og dine børn rigtig god fornøjelse med kreativiteten. 

Hvad med dig, hvilke Disney figurer er du størst fan af? Hvilke figurer skulle der være på dit homemade vendespil? Skriv din kommentar i feltet nedenunder. 

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *