Guide: Sådan får du nemt brugt resterne af farvekridt

Med denne guide ved du hvordan du nemt kan bruge resterne af farvekridt. Både store og små rester og dem der bare flyder nederst i skuffen.

Elsker dine børn også at farve med farvekridt? Så kender du garanteret også til det lille irriterende problem, der altid opstår. Alle de små rester, der er umulige at farve mere med, fordi de er for små, til at holde på. 

Men det er der råd for her. Med denne guide, kan du nemt få brugt resterne af farvekridt, på en sjov og legende måde. Du skal nemlig ganske enkelt omsmelte resterne i forme du selv vælger. Det miljørigtige kommer i, at du her, kan bruge dem helt op inden du går ud og investerer i nye. Der er altså ikke noget der kommer til at gå til spilde.  

Tag derfor børnene med i køkkenet for at omsmelte farvekridt rester i alle regnbuens farver.  

Dette skal du bruge:

  • Farvekridt rester – du kan bruge alle former for rester, farver og størrelser
  • Silikone forme – bare vær opmærksom på at de kan tåle at komme i ovnen
  • En ovn 🙂 

Fremgangsmåde:

Her er alle mine farvekridt samlet sammen. Nogle har papir omkring og det skal selvfølgelig fjernes først. Når papiret er fjernet deler jeg alle farverne, i bunker, i de farvenuancer jeg ønsker. Jeg kan godt lide at der er lidt spil i farverne, så de blå, blandt andet, bestod både af lyseblå, møreblå og turkis.
Farverne knækkes nu ud i mindre stykker og fordeles i formene. Stykkerne skal helst være nogenlunde lige store, så de alle er smeltet på omtrent samme tid. Når dette er gjort sættes formene, med farverne, i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, de skal ud når de er helt smeltet.
De færdige farvekridt kan tages ud af formene når de er helt størknet igen og helt kolde. De er lette at få ud af formene. Nemmere kan det vidst ikke gøres og de nye omsmeltede farvekridt er nu klar til at bruges på ny. Og når der igen er rester af disse, så er det jo bare med at starte forfra igen.
De rester farvekridt jeg havde, gjorde at der både blev nogle blanke og nogle matte. Synes virkelige de er flotte med farvespillet de forskellige farvenuancer giver. Derfor kan man godt sige at det er farvekridt i alle regnbuens farver.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne lille guide til hvordan du nemt får brugt resterne af farvekridt og vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg har tidligere lavet et vendespil, hvor figurerne med god fordel kan farvelægges, af farvekridt du selv har lavet. ‘

Hvad med dig, kender du selv til det irriterende problem med alle de små rester af farvekridt, der næsten ikke er til at få fat i længere? Hvilke forme samt farvenuancer ville du vælge til dine omsmeltede farvekridt? Skriv din kommentar i feltet nedeunder. 

FØLG OG DEL

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *