Genbrug

Jeg ELSKER genbrug, men først efter jeg er blevet voksen. Som barn hadede jeg det, som i virkelig hadet. Mine forældre var ikke udstyret med mange penge, da min mor havde valgt at gå hjemme med os børn de første år af vores liv. Og i en søskende flok på 3 så var der bare ikke mange penge til blandt andet tøj. De første år blev vores tøj syet af min mor og da vi blev større havde vi nogle børn i familien, hvor det passede med at vi kunne arve deres tøj når de ikke længere kunne passe det. Tøj der ikke fejlede noget eller var huller i. Så hvorfor hadede jeg det så, så meget?

Jo. jeg følte mig anderledes. Følte mit tøj havde haft en udløbsdato og at de andre piger i klassen gik i noget smartere tøj.

Ikke en rar følelse at have som lille pige, men når jeg i dag tænker tilbage, så har dette jo helt klart givet mig en bevidsthed omkring penge og i dag sætter jeg virkelig stor pris på at jeg er opvokset med genbrug – jeg tænker over hvad jeg køber, vil helst ikke bruge for mange penge på tingene og kan det fås billigt ved at det er brugt tidligere så er det bare det bedste og endnu bedre hvis det kan laves selv.

Så i dag ELSKER jeg genbrug, ELSKER at gå på jagt efter det helt unikke fund og ELSKER at finde inspiration til at lave tingene selv. Når jeg står med en ønsket ting i hånden er første tanke som oftest “kan jeg lave den selv” og så vælter idéerne ind. Dermed ikke sagt at jeg laver alting selv. Køber blandt andet møbler, som f.eks. en ny sofa eller rettere sofaen er ny for os, men købt brugt enten af private eller i en genbrugsbutik.

Alt for mange ting bliver desværre kasseret bare de har nogle få år med sig eller er udgået fra nyeste mode og det er trist at være vidne til. Ved at kigge rundt omkring os kan vi jo bare i Danmark se hvordan jorden den bløder og giver en masse tegn på hvorfor vi er nødt til at stoppe op NU, genoverveje vores måde at leve på  og tage ansvar. Alle har et ansvar og alle kan gøre noget og SKAL gøre noget.

Og det er her genbrug kommer ind i billedet, for den er trods alt bedre en brug-og-smid-væk-kulturen. Samtidig med alle de masseproducerede ting der går i stykker inden de er kommet ind i huset – STOP DET NU.

Genbrug giver sjæl, varm og en unik indretning, garderobe osv. Det samme gør de ting der laves selv, samt en stolthed over det færdige produkt.

Og nu tænker du måske “jeg er overhovedet ikke kreativt anlagt, så det kan jeg ikke finde ud af”. Ja måske, men det tror jeg faktisk ikke helt på. Alle kan være med på deres eget niveau og selv små step gør en forskel. Og dog så kan det diskuteres om det sprit nye stof fra stof og stil gør den store forskel. Gå i genbrugsbutikker og du vil hurtigt opdage et vælg af fedt stof der hænger på hylderne. Ved at bruge genbrugsstof slipper du også for at farven smitter af i vask og at det krymper – what’s not to like!

Så kom i gang og gør en forskel NU. Denne side giver inspiration til selv at komme i gang og er der noget du forelsker dig i, men tænker “det kan jeg ikke lave pænere selv”, så er der også råd at hente. I fanen “Til salg” lægges der løbende projekter ind, som sælges, men ellers kontakt os, hvis du ikke lige kan finde det ønskede i denne fane.

Tak fordi du kiggede med så langt og god fornøjelse:-)