DIY sød sløjfe

Trænger du til en ekstra sød og smuk accessories? Eller trænger du til pynt på en pude, bamse, taske eller noget helt andet? 

Og det er næsten helt umuligt at finde den helt rigtige farve og form ude i butikkerne. I denne DIY sød sløjfe kan du hurtigt og nemt selv sy en sløjfe. Der går ikke ret meget stof til hver enkelt sløjfe, så det er jo bare dejligt, at du af dine stofrester kan lave denne søde sløjfe eller en hel bunke, hvis du ligesom mig, har en masse stofrester.  

Brug derfor dine stofrester med grøn samvittighed og giv dig straks i kast med at lave denne søde miljørigtige sløjfe.  

Dette skal du bruge:

  • Genbrugsstof – jeg har brugt en rest fra en trist bluse. Samme bluse som til Minnie Mouse puden
  • Sytråd
  • En god stofsaks
  • Knappenåle
  • Synål

Fremgangsmåde:

Start med at klippe dine 2 stykker stof. Det store stykke måler 15x20 cm. og det lille stykke måler 4x6 cm.
Det store stykke stof foldes på midten ret mod ret. Den lange side sys sammen med ligeud sting, så det danner en tube. Den vendes om til retsiden og ligges derefter til side.
Nu er det tid til det lille stykke stof, som bliver til midterstykket på sløjfen. De 2 korteste sider foldes en halv cm. ind. Brug gerne et strygejern for at holde dem mere på plads.
Derefter foldes stykket på den lange led og sys langs kanten med zigzag sting.
Begge stykker stryges, så syningerne kommer til at sidde i midten. Midterstykket ligges lidt til side, mens der arbejdes videre på det store stykke.
Det store stykke foldes på midten, så sammensyningen fra tidligere kan ses. Der sys med zigzag sting langs kanten. Derefter stryges det igen, så syningen er i midten.
Nu skal sløjfen foldes, så den kommer til at ligne en sløjfe. Dette kræver lidt øvelse, men når teknikken først er der, så går det som en leg. Når sløjfen er foldes, som ønsket, tager du nål og tråd, hæfter det på bagsiden og lige kører tråden et par gange rundt på midten. Så er der nemlig styr på formen.
Her ses sløjfen fra bagsiden.
Midterstykket skal nu fastgøres på sløjfen. Den køres rundt om midten på sløjfen og sys sammen på bagsiden.
Midterstykket sys sammen på bagsiden og derefter er sløjfen færdig.
Den søde sløjfe er nu færdig og kan nu anvendes til mange forskellige ting. Blandt andet kan den sættes på min tidligere DIY Minnie Mouse pude. Sløjfen vil også være super sød på et hårspænde eller hårbøjle.

Afrunding:

Håber du får glæde af denne DIY sød sløjfe og vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse med kreativiteten. 

Jeg vil rigtig gerne se din færdige sløjfe, så del endelig billedet med mig, på de sociale medier. Det vil glæde mig virkelig meget!

FØLG OG DEL