Projekt lampeskærm der havde lange udsigter

Da jeg for nogle år siden besøgte min lillebror og hans kæreste i Jylland havde de den fineste gamle lampeskærm stående og jeg forelskede mig straks i den. Det viste sig heldigvis at de bare ventede på en der kunne overtage den og jeg sprang selvfølgelig til med det samme. Allerede mens jeg stod med den i hånden fik jeg de første idéer til hvad den skulle bruges til. Jeg kunne næsten ikke vente med at komme i gang men som så mange andre ting så går der indimellem lange perioder hvor det ligger stille for at gøre plads til andre idéer. MEN nu kan jeg med stolthed sige at den er færdig.

Selvom at lampeskærmen var meget fin som den var så var den desværre også noget falmet i farven og gået i stykker flere steder.

Billede af hvordan den så ud før projektet gik i gang.

Lige fra jeg stod med lampeskærmen i hånden første gang var det helt klart at den ikke ville blive brugt som lampeskærm igen men at den i stedet for skulle “ombetrækkes” og have en anden funktion. Idéerne var mange så som holder til alt mit garn eller holder til puder/tæpper. Familien kom også jævnligt med idéer.

Nu galt det så bare om at fjerne alt det gamle og slidte stof (det pæneste har jeg selvfølgelig gemt til andre projekter) og så få givet den et nyt look. Jeg brugte lang tid på at finde det helt rigtige stof til det nye look men en dag faldt jeg over en Facebook gruppe hvor der var en der bortgav sengetøj i den helt rigtige farve så dette skyndte jeg at aftale afhentning omkring. Stoffet blev klippet i stykker og sat på sammen med stykker af blonde fra en konfirmationsbluse som jeg for længst var vokset ud af (det skal lige siges at min mor selv havde syet denne bluse samt tilhørende kjole til min konfirmation og jeg havde på forhånd spurgt hende omkring hendes tanker først). Jeg kunne mærke at jeg havde den perfekte idé men da det kom til blusen kunne jeg godt mærke at det alligevel var lidt svært bare at klippe i den (min mor havde trods alt lagt mange timer i den) dog viste jeg også at den ville give lampeskærmen et helt perfekt look sammen med stoffet fra sengetøjet. Så jeg tog en dyb indånding og den blev klippet i de fineste stykker og sat på som den sidste finesse.

Billede af hvordan lampeskærmen ser ud efter den er blevet “ombetrukket”.

Lampeskærmen er nu fyldt med massere af garn og står ved siden af min gyngestol og pynter. Jeg er godt tilfreds og så glad for resultatet. Den er godt rummelig og noget tilsvarende ser man ikke i alle hjem. Derudover er den 100% bæredygtig, består kun at genbrugsmaterialer og det bedste af det hele så har den været helt gratis (bare tålmodigheden er der til at vente på det helt rigtige). Mere unikt og personligt kan det vist ikke gøres.

Jeg er glad for at konfirmationsblusen kom med for nu når jeg kigger på lampeskærmen så mindes jeg en god dag da jeg var 14-15 år i stedet for at den bare blev hængende inde i skabet.